Vinnarna från hackathons i Halmstad och Göteborg 6-8 okt 2017

Vinnarna från hackathons i Halmstad och Göteborg 6-8 okt 2017

Under helgen 6-8 okt 2017 genomfördes två hackathon – ett Halmstad och ett i Göteborg och arrangerades av Högskolan i Halmstad samt av organisationen Open Hack.
Flertalet av de case som presenterades för teamen att arbeta med kom från “Snackathons” vilka genomfördes i slutet av sommaren i Halmstad och Göteborg där Arbetsförmedlingen bjöd in företag och organisationer i regionen för att diskutera kring de utmaningar och problem som finns kring arbetsmarknad och rekrytering.
Totalt i Halmstad och Göteborg deltog ca 150 personer och ca ett 30-tal person var med och supportade och stöttade teamen under hacken. Flera av deltagarna var kvar i lokalerna under hela tiden för att nyttja tiden så väl som möjligt!
Det jobbades på många olika fantastiska lösningar på problemställningar och alla teamen presterade väldigt väl. Dock utsågs tillslut två team, ett i Halmstad och ett i Göteborg, som fick vinna Arbetsförmedlingens pris.

Vinnande team från Halmstad blev Team Pingvin som hackade kring caset “Recrutment without a CV / Lack of confidence”.
“Teamet håller på att utveckla en app som ska förenkla rekryteringsprocessen. De utgick från Arbetsförmedlingens hemsida och gjorde flera innovativa förbättringar. Bland annat ett nytt personlighetstest som innehåller en storytelning med test. De har även en del i appen för Feedback på bland annat CV som var mycket bra.”
Juryns motivering löd: “Combining test, storytelling and video to a innovative solution. Focuses on the problem and builds on existing solution.”

Vinnande team från Göteborg blev Team Penguin (samma namn som i Halmstad med ett helt annat team).
“Pinguin is a service that helps people who wish to move from one city to another, by simplifying the process of finding both a job and a new home.”
Juryns motivering i Göteborg löd: “Solved the challenge of Hyresgästföreningen and created a service where people who wish to move from one city to another, by simplifying the process of finding both a job and a new home.”

Stort grattis till de vinnande teamen som kommer att få möjlighet att presentera sin lösningar på nästkommande JobTech-forum!

OM OSS

Arbetsförmedlingens digitala innovationscenter startade i mars 2016 med syftet att visualisera digitala möjligheter för morgondagens arbetsmarknad

Senaste Tweets