Välj sida

Hur går det för Innovationscenter?

Hur går det för Innovationscenter?

Första halvåret 2019 har ju varit ganska omskakande på många sätt. Valet och dess efterdyningar har ju påverkat oss alla och kanske Arbetsförmedlingen lite extra. Dramatisk neddragning av budgeten kräver krafttag vilket inte är så populärt varken internt eller ute i Sverige. Lika mycket arbete skall göras men med färre händer. Den höga interna digitaliserings-utvecklingen hjälper oss att göra ett gott jobb, men har också sina barnsjukdomar. Vår Generaldirektör får inte sitt förordnande förlängt vilket skapar osäkerhet samtidigt som myndigheten transformeras till en ny modern myndighet, eventuellt med ett nytt, mer rättvisande namn.

Så var är Innovationscenter i allt detta? Vi jobbar på och har full fart som vanligt. Vi utforskar och samarbetar med myndigheter, företag och organisationer. Planen var att vi skulle rekrytera fler teammedlemmar men det har fått vänta då Af har haft anställningsstopp. Vi har använt tiden till att i workshop diskutera vilka skills som vi söker för att toppa upp vårt lag. Vi har tagit hjälp utifrån för tänka mångfald och lyfta blicken. Vi vill ju vara en spjutspets och inspirera våra kollegor. Rekryteringen påbörjas i höst när vi är installerade på det nya kontoret. Hösten 2019 blir spännande!

OM OSS

Arbetsförmedlingens digitala innovationscenter startade i mars 2016 med syftet att visualisera digitala möjligheter för morgondagens arbetsmarknad

Senaste Tweets